06 46242339 han.degroot@hetnet.nl

Huren en kopen – particulieren

Huurperiodes

Een kunstwerk kan gehuurd worden voor een periode van drie maanden, een halfjaar of een jaar. Wanneer u in eerste instantie een kunstwerk huurt voor drie maanden of een halfjaar, dan kan  deze periode verlengd worden tot maximaal één jaar. Steeds verbindt u zich voor een jaar als klant bij de kunstuitleen. Opzeggen gebeurt  schriftelijk een maand  voor de afloop van het laatste termijn.

Huren…

  • Waarde kunstwerk tot € 500.  Een huurperiode van drie maanden € 20 per maand, van zes maanden € 17,50  per maand en van 12 maanden € 15  per maand.
  • Waarde kunstwerk van € 500 tot € 1000.  Een huurperiode van drie maanden € 22,50 per maand, van zes maanden € 20  per maand en van 12 maanden € 17,50 per maand.
  • Waarde kunstwerk vanaf  € 1000.  Een huurperiode van drie maanden € 25  per maand, zes maanden € 22,50 per maand, 12 maanden € 20 per maand.

…én kopen (bij de andere uitleen)

Wanneer u tijdens, of aan het eind van een verhuurperiode besluit om het kunstwerk te kopen, dan wordt de helft van het huurbedrag van dit  kunstwerk  in mindering gebracht van de koopprijs. De waarde van het kunstwerk staat vermeld op het huurcontract. U kunt een kunstwerk ook direct kopen. De prijs van het kunstwerk staat vermeld onder de beschrijving hiervan.

Service

(de andere uitleen)

De kunstwerken worden kosteloos gebracht, opgehaald en omgeruild. Wilt u een ophangrail? Deze kunnen we voor u plaatsen. Deze service geldt alleen voor de Regio Leiden en Den Haag. Buiten deze regio wordt ook bezorgd en opgehaald tegen een vergoeding. Het bedrag is afhankelijk van het aantal kilometers.